Home‎ > ‎

Ik stop ermee

Regio Harderwijk stopt met roken!

Stoppen met roken - Zorggroep Medicamus, een organisatie van en voor huisartsen in de regio Noordwest Veluwe en Zeewolde, organiseert een cursus 'Ik stop ermee'. In samenwerking met gemeente Harderwijk en het ziekenhuis Sint Jansdal.

De cursus heeft een zeer hoog stoppercentage (81%) en slaat landelijk zeer goed aan.

Rokers welkom
Sinds een aantal jaar wordt de groepscursus 'Ik stop Ermee' door een particuliere stichting op locaties in heel Nederland gegeven. Zorggroep Medicamus heeft deze cursus naar onze regio gehaald. 'Met een investering van één avond heeft de roker een grote kans dat deze nooit meer een sigaret zal aanraken na deze bijeenkomst', aldus een woordvoerder. 'Na één cursus van 4 uur - inclusief rookpauzes - nooit meer zin in een sigaret. Wie wordt hier nu niet enthousiast van?! Vele rokers in elk geval al wel. Want de animo voor de cursus is enorm.'

The Truth
De cursus wordt gegeven door een motiverende spreker en is gebaseerd op de Amerikaanse methode 'The truth'.
De nadruk in de cursus ligt op:
het 'waarom' van het verslavend effect van sigaretten
de rol van de tabaksindustrie daarbij
waarom stoppen lastig is
het advies over hoe te stoppen zonder hulpmiddelen'.

Volgens de woordvoerder roken de deelnemers aan het einde van de cursus hun laatste twee sigaretten. Na een mediatieve oefening wordt er collectief gestopt.

De kosten voor de cursus bedragen € 50,00 euro per deelnemer. De kosten kunnen worden gedeclareerd bij de zorgverzekeraar. Daarnaast geldt er een 'niet gestopt, geld terug garantie'. Dat wil zeggen dat rokers hun geld mogen terugvragen als ze weer beginnen met roken na de cursus.

De bijeenkomsten zijn op 2 verschillende data: 6 of 22 juni 2017.

Waar: 
CCNV - Christelijk College Nassau-Veluwe te Harderwijk
Stationslaan 26, ingang Badweg, Gratis parkeren.
Tijdstip: 17.30 tot 22.30 uur
Comments