Nieuws‎ > ‎

Huisartsenpost Harderwijk ondergebracht bij Medicamus

Geplaatst 18 apr. 2012 01:20 door Marielle Bothof
Primair Huisartsenposten en Huisartsencoöperatie Medicamus melden dat de Huisartsenpost Harderwijk per 1 juni 2012 zal worden voortgezet onder de naam Medicamus Spoedpost B.V. Het telefoonnummer, de locatie en de dienstverlening blijven ongewijzigd. Dit geldt eveneens voor de dienstdoende artsen, verpleegkundigen, doktersassistenten en chauffeurs. 

Medicamus is de huisartsencoöperatie op de Noordwest Veluwe. Alle huisartsen uit Elspeet, Ermelo, Garderen, Harderwijk, Nunspeet, Putten, Uddel en Zeewolde zijn aangesloten. De organisatie houdt zich sinds 2006 bezig met behandelprogramma’s voor chronisch ziekten, zoals diabetes en COPD. Via nascholing en kwaliteitscontrole wordt gewerkt aan kwalitatief hoogstaande diabetes- en COPD zorg in onze regio. Hierbij wordt samengewerkt met andere eerstelijns zorgverleners en het ziekenhuis St Jansdal.

Medicamus wil de ondersteuning voor de huisartsenzorg in de regio verder uitbreiden. In het verlengde hiervan is besloten alle huisartsgerelateerde zaken in de regio qua aansturing te bundelen in één organisatie. Het onderbrengen van de Huisartsenpost Harderwijk onder de paraplu van de coöperatie is hier een onderdeel van. Primair respecteert deze strategische keuze en verleent alle medewerking bij de ontvlechting van de post uit haar organisatie. 

De overname van de Huisartsenpost betekent een grote stap voorwaart in de ontwikkeling van Medicamus naar een sterke eerstelijnsorganisatie

Comments