Nieuws‎ > ‎

Fusie St Jansdal en Isala op dit moment niet haalbaar!

Geplaatst 28 feb. 2013 12:08 door Marielle Bothof   [ 28 feb. 2013 12:16 bijgewerkt ]
Op 26 februari heeft Albert Arp, voorzitter van de de Raad van Bestuur van het St Jansdal, laten weten dat Ziekenhuis St Jansdal te Harderwijk en Isala klinieken Zwolle tot de conclusie zijn gekomen dat een fusie tussen beide organisaties op dit moment niet haalbaar is.

Na intensieve gesprekken is gebleken dat de ziekenhuizen elkaar op een aantal vlakken goed kunnen aanvullen, maar dat een fusie nu niet tot de mogelijkheden behoort.

Uit de diverse besprekingen kwam naar voren dat medisch inhoudelijke samenwerking voor beide organisaties van groot belang is en meerwaarde oplevert.Tussen St Jansdal en Isala bestaan al lange tijd intensieve contacten over de verwijzing van patiënten. Beide huizen blijven erop gericht om de zorg voor patiënten in de regio te optimaliseren en een volledig pakket zorg aan te bieden. Dichtbij als dat kan, verder weg als dat beter is.

De Raden van Bestuur van de twee ziekenhuizen gaan zich de komende periode beraden over het vormgeven van de verdere samenwerking. 

In de bijlage een document met een overzicht van de meest gestelde vragen en antwoorden omtrent de samenwerking tussen de ziekenhuizen St Jansdal Harderwijk en Isala te Zwolle.Ċ
Marielle Bothof,
28 feb. 2013 12:13
Comments