Nieuws‎ > ‎

Minisymposium Kindermishandeling

Geplaatst 14 nov. 2012 05:38 door Marielle Bothof   [ 14 nov. 2012 05:46 bijgewerkt ]
Op maandag 13 november jongstleden waren circa 190 zorgverleners aanwezig op het door de Spoedeisende Hulp van ziekenhuis St Jansdal en Medicamus georganiseerde Minisymposium Kindermishandeling. 

Sandra Nootenboom, (kinder)verpleegkundige bij de Forensische Polikliniek Kindermishandeling, gaf aan de hand van voor hulpverleners herkenbare casuïstiek een kijkje in de keuken van letseldiagnostiek en forensische duiding. Tevens werd aandacht besteed aan de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling, de NODO* procedure, het belang van top-teen onderzoek en de verschijnselen en achtergronden van abusive head trauma. Deelnemers leerden de signalen herkennen die een vermoeden van kindermishandeling zouden moeten oproepen.

Het minisymposium werd bijgewoond door een divers gezelschap van zorgverleners uit voornamelijk de regio Harderwijk. Onder de aanwezigen waren onder anderen (kinder)verpleegkundigen, medewerkers van de Spoedeisende Hulp, Ambulancepersoneel, (huis)artsen, kinderfysiotherapeuten en personeel van de Huisartsenpost.


*Nader Onderzoek Doodsoorzaak minderjarigen

Comments