Nieuws‎ > ‎

Nieuw wandelprogramma van start in Harderwijk

Geplaatst 18 feb. 2014 00:44 door Marielle Bothof
WandelFit uniek concept om in beweging te komen of te blijven.

In maart 2014 start in Harderwijk het nieuwe beweegprogramma WandelFit. Met WandelFit willen initiatiefnemers Wandelsport AV Athlos, KNBLO Wandelsportorganisatie Nederland en Zorgbelang Gelderland inwoners van Harderwijk stimuleren om meer te gaan wandelen of te nordic walken. Deelnemers maken op een laagdrempelige manier kennis met de wandelsport. Gedurende drie maanden worden zij door een enthousiaste trainer begeleid. Aan het eind van het programma bestaat ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een wandelevenement.

Voor wie?
Een basisconditie is niet vereist, maar wordt door deelname aan WandelFit juist verkregen.
Het programma brengt mensen in drie maanden in beweging, brengt ze in contact met andere beginnende wandelaars en zorgt ervoor dat ze op bewuste wijze aan hun gezondheid werken. De trainer zorgt dat de deelnemers de techniek onder de knie krijgen en begeleidt ze bij een verantwoorde opbouw van hun conditie.

WandelFit is ook bijzonder geschikt voor mensen met een beperking zoals hart- , long- en reumapatiënten, diabetici, ouderen en hun begeleiders of mantelzorgers. Belangstellenden kunnen direct of in een later stadium ook kiezen voor nordic walken. Tijdens WandelFit stelt Athlos de ‘poles’ (stokken) beschikbaar.

Programma
Het programma start met een kennismakingsmiddag op zaterdag 1 maart 2014. Tijdens deze bijeenkomst maken deelnemers kennis met andere beginnende wandelaars en met verschillende wandelvormen zoals nordic walken. Samen met aanwezige trainer(s) wordt bekeken welk programma en welke wandelvorm het best bij u als beginnende wandelaar past.
Na de kennismakingsmiddag start het echte trainingsprogramma. Wekelijkse werken de deelnemers onder deskundige begeleiding aan hun techniek en bouwt men op een bewuste en blessureveilige manier conditie op. Het programma wordt afgesloten tijdens een terugkomdag, waar deelnemers een vervolgtraject krijgen aangeboden.

Gratis kennismaking
De kennismakingsmiddag wordt u aangeboden door Athlos, KNBLO-NL en Zorgbelang Gelderland en vindt plaats op het sportcomplex van Athlos aan de Strokelweg 9 in Harderwijk. Aanvang 13.00 uur. Geïnteresseerd in deelname aan de kennismakingsmiddag? U kunt zich hiervoor, bij voorkeur, aanmelden bij wandelsport@athlos.nl of bel 06-22904308. Ook zonder aanmelding bent u echter welkom

Inschrijven
Na de kennismakingsbijeenkomst kunt u zich definitief inschrijven. Het inschrijfgeld bedraagt 39 euro voor 3 manden en is inclusief koffie of thee en inclusief deelname aan een wandelevenement.

Voor vragen of meer informatie kunt u terecht bij
Jacob van Meerveld, allround wandeltrainer
Bereikbaar op 06 22 904 308 en via het email adres wandelsport@athlos.nl

Comments